Tuesday, 15 May 2012

Social Network : Annoying and Cheaterss



Hello peeps and assalammualaikum..


Facebook? Twitter? Bende ni dah macam wajib pulak. Semua orang nak taknak kene lah ada.Takut dipanggil kolot. Alasan lain , social network ni boleh menambah kenalan. Pffttt-.- kalau kenalan yang baik-baik takpela jugak. Kalau kene orang yang macam pelesit macam mana? Yang kejenye cari mangsa nak menipu orang ataupun ANNOYING.  Sedangkan kawan boleh tipu kawan, lagi lah kalau kawan yang kau baru kenal kan? 

Dunia internet sekarang dah maju. Maaf. Bukan internet. Tapi orang sekarang. Dah boleh putar belit cerita, buat fake profile lah , guna gambar orang lain modal buat edit photoshop and etc. Kene hati-hati sekarang especially girls. Ye girls. Selalunya perempuan lah jadi mangsa. Digelar lemah,innocent,taktahu bende alah ape photoshop bagai tu dah jadi perkara biasa dah. Tapi taktau lah pulak kalau perempuan yang memang betul-betul celaka suka tipu orang. Yang tu memang layak digelar b*tch! (isi tempat kosong haha)




Ni aku bagi contoh facebookers yang annoying..

1. Update status jiwang sangat@minah bunga.




Translate status : Kita sayang sangat dengan hubby kita. Kita nak sehidup semati dengan dia. I love you Hubby!!!! (-_-)


Memang update status macam ni nak tunjuk satu dunia ke cinta agung korang? Motif? Malu la. Orang dah kahwin pun takde nak update status macam ni. Kalau ade pun,diorang dah kahwin. Memang takde orang nak mengutuk. Ni sampai sehidup semati la. Nak meninggal satu kubur same same ke? Think wise before you write ok.


2. Update status kalau boleh nak mencarut je.




Memang aku pelik orang macam ni. Boleh mati ke kalau sehari tak update status yang mencarut ni? Kemon lah. Status kalau takde s**t, f*c* and so on tu tak boleh ke? Paling banyak aku tengok yang tulis status ni budak budak melayu kita. Haih rosak rosak.


Facebook jugak tempat manusia menipu org..



Haaaa don't be fool with this kind of profile. Nampak macam profile perempuan kan? Tapi sebenarnye lelaki yang handle fb ni. And untuk lelaki lelaki yang dah add and terpedaya dgn fb macam ni, maka owner haruslah memulakan mission menipu dengan meminta topup dari sape sape yang die rase senang untuk ditipu. See? Ini kisah benar tahu. So,beware guys. 

Ini random things yang aku pernah nampak dengan mata sendiri or based from my friend's story. Tak mustahil sekarang dengan internet di hujung jari , org sanggup buat ape je. Sedangkan member boleh tipu member. Apa cerita? Itu bkan member. Tapi member...i kecelakaan! haha.




psstt : Gambar kat atas adalah sumber sepenuhnya dari GOOGLE:) Ini hanya pendapat aku. No offence ok.



16 comments:

  1. paling tak suka status jiwang dan mencarut tu. Mengarut betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh banyak gile kan kt fb cmtu-.- haha

      Delete
  2. aha , suke lahh entry neh ! :)

    ReplyDelete
  3. terbaek laa entry nii :)

    #hye tuan tanah , jemput singgah blog saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Thanks:) Insyaalah singgah ye.

      Delete
  4. mostly girl yg update status cm tuh kan . hehehe
    use FB or twitter as dakwah . :D


    1st time kat sini. feel free to vist speechless009

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah. Mostly la. Bukan semua:p Ade jugak tau lelaki update mcm ni haha.

      Delete
  5. haha.. kelakar entry ni.. best~

    ReplyDelete

Drop some comment guys:)