Wednesday, 9 May 2012

MENGELUH TU SANGAT TAK BAGUS OKAY.



Hello readers and Assalammualaikum :')

Kadang kadang aku pelik tengok sesetengah perangai manusia yang tak reti nak bersyukur. Dalam kata lain kuat mengeluh. Ha'ah. Aku pon kadang kadang ade jugak mengeluh tapi lepas tu cepat cepat lah beristighfar. Astaghfirullahalazim.

Tahu tak mengeluh tu tak baik? Tahu tak Allah tak suke? Tahu tak??!


"Alaaa jeles lah tengok pakwe die hensem macam Edward Cullen ! Pakwe kite macam Johnny Depp je!" (LOLL)

"Wahhh besarnye rumah die ! Siap ade swimming pool lagi tu! Rumah aku ade kolam ikan je. Mencikk la camni !"

"Cantiknye muke artis tu. Flawless ! Kenapa lah muka aku tak macam die T_T haihh"


Ape lagi yang korang nak komen hah? Kalau aku nak tulis semua memang tak larat ah. Banyak sangat. Tapi bende ni dah biase jadi kat semua orang and tak terkecuali lah aku sendiri. Makin banyak kita mengeluh,makin banyak yang tak kene nanti. Trust me. 

Bersyukur lah bile.....



Rumah tak besar. Walaupun rumah besar macam ni, lampu liplaliplap, ade swimming pool bagai , korang rasa korang akan selamat ke duduk rumah camni? I tell you what , rumah rumah besar ni biasenye akan jadi aim untuk perompak perompak celaka tu nak merompak rumah tu. Dalam mind set perompak , "The bigger the house, the bigger the money". Tak percaya? Sukahati. Aku ambil dari pengalaman-pengalaman rumah rumah yang pernah dirompak. 



tolong lah takde kene mengena dgn gambar ni haha

Muka tak berapa nak cantik. Ok aku tau perempuan perempuan ni semua nak muka cantik,meletop, tegang tu kalau boleh nak yang lagi tegang dari kau tegangkan katil sendiri haha. Tapi korang tau ke perasaan orang yang jadi cantik ni? Korang tau berapa kali die kene usik dengan budak budak jalanan@budak budak rempit lah contohnye. Berapa kali die kene 'phewitttt' satu hari? Berapa kali die kene touch up balik muka die kalau ade kotor ke supaya muka die tu jadi cantik forever ? 



Pakai handphone buruk je. Tak mati pun kalau tak pakai IPHONE. Tak mati pun tak pakai BLACKBERRY. Tak mati jugak kalau tak pakai IPAD/SAMSUNG GALAXY TAB/GALAXY NOTE. Sebenarnye takde yang salah pun kalau pakai bende canggih semua ni, asal kau sedar kau mampu tak nak pakai menatang ni semua. Orang kate , "ukur baju di badan sendiri". Bukan nak cakap ape lah but ade some people yang aku perasan sanggup gadaikan maruah sebab nak bergaya. WTF man. 


Aku ade terjumpa satu ayat ni...


"I cried because I had NO shoes , 
then I met a man who had NO feet"

Jangan segan silu nak cakap ALHAMDULLILAH..

Keep reading my blog guys :) Thank you !

24 comments:

  1. setuju3..lagi2 tang perempuan cantik tue, hehe

    ReplyDelete
  2. first time datang sini .

    ahaa setuju. ramai yang macam tu. taknak kalah konon. kekadang dah cantik nak cantik lagi, dah kurus nak kering pulak -,-'' dia tak pernah pandang bawah , asyik pandang atas je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh manusia macam macam perangai dalam dunia ni kan:) hehe

      Delete
  3. x ska gak org camni.bkn apa,terlalu terikut dgn org sgt
    sampai jd seolah2 tak bersyukur dgn apa yg ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul:) So bersyukur lah hehe.

      Delete
  4. Setuju setuju! Skrg ni ramai sgt org tak pernah nk puas hati dgn apa yg dia ada. Sama je mcm aku pun kdg2, hhmmm

    ReplyDelete
  5. betul tu..kita kena b'syukur atas nikmat kurnian ALLAH...sesungguhnya ada org yg lg ssh dr kita..b'syukurlah

    ReplyDelete
  6. Yup, kita harus bersyukur dengan ape y kite ada...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bersyukur tu dituntut dalam agama kan?:)

      Delete
  7. mgkin patut bersyukur bila kehilangan ssuatu yg kita sayang.. mgkin ada hikmat disebaliknya.. :)

    ReplyDelete
  8. ye, wajib kita bersyukur atas apa yang kita ada sekarang:)

    ReplyDelete
  9. agree dear.. bersukur la dengan ape yang ada. alhamdulillah :)

    ReplyDelete

Drop some comment guys:)