Sunday, 6 May 2012

MY FASHION: HOW TO LOOK VINTAGE IN YOUR OUTFIT !



Assalammualaikum ! Hello gorgeous , hello handsome teheee. I really love vintage look. Absolutely it can bring back our old memories right ? Ingat tak suatu masa dahulu ...


buat myspace, friendster bagai konon konon itu je la laman sosial yang paling famous abad itu hahah . 

letak gambar mata ke atas tapi badan separuh je kahkah. Konon konon korang  lah manusia paling comel zaman tu ! (jangan kate tak pernah)


And now things changed and people changed too ! Yang vintage vintage sekarang lah famous balik. As for example , tudung square satin yang orang dulu dulu suka pakai tu, sekarang dah berterabur jual kat online ! See ? Padahal dulu kau lah makhluk paling benci tudung satin tu sampai mak kau nak bagi pun korang boleh cakap "Ape barang pakai tudung cengghini mak , sekarang orang pakai yang belit-belit tu biar terbelit sekali leher tau"  (dengan nada bangga) berlagak betul. 

I wanna share with you how to look vintage in your outfit and I'll bet this look would be too simple !:) Things you only need are :

sepersalinan baju kurung bunga bunga cinta (kene ade bunga bunga tau baru nampak vintage hikhik)

big vintage ring

tudung bawal 



Floral vintage baju kurung / Ring from DazzlingCouture / Tudung bawal buy online

You know? I just love that ring ! Super duper gorgeous and look vintage isn't?:)


Ring from DazzlingCouture / F.Timber handbag



ehh tolong lah abaikan muke ade jerawat tu tskk. And I use Dian Pelangi for this style ! I don't know why I love to use tudung bawal lately :')

Harap harap tips ni membantu korang yang nak nampak vintage in your outfit hehe. Yang penting big vintage ring tu! Or korang boleh gune ape ape je ring yang nampak ala ala vintage look!:) Oh ya mase ni I pergi wedding my uncle.


psstt : Thanks for those yang keep viewing and following my blog ! Thanks much! Lova ya ! xoxo


20 comments:

  1. woii canteknyeee ! :D

    ReplyDelete
  2. suka2!! I suka sgt baju kurung bunga2.. english cotton kan?
    anywy klau i pakai bawal nmpak lain la. x sesuai dgn mukaa..mmber2 kate pucat.
    nak klepet tdung pn dh mcm ustazah. ahaks! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Hehe kan? Suke english cotton !:p Taknak pakai tudung bawal,shawl pun boleh.hihi

      Delete
  3. Replies
    1. Alhamdullilah:) Terima kasih miera:p

      Delete
  4. Sangat suka motif bunga-bunga xD
    your ring is gorgeous. Looks like a queen's ring :p

    By the way, thank you very much for visiting, commenting, and following my blog
    :D

    xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh, I love that ring too hee. Your welcome Annisa:)

      I love your style too. You're indonesian right? Maybe we can be a pen-pal right? hihi

      Delete
    2. Hihihihi..
      Yeah I'm Indonesian, in Aceh :D
      I am so happy you follow me. Of course we can be pen-pal :D
      Sorry for the very late reply
      hihihi

      Delete
    3. Its okay:) So cool then! Hello friend!

      Delete
  5. Hi there, love you dress somuch,, in my univercity, there is a international students, most of the are from Malaysia, and since first time I saw their baju kurung I just felt in love, hihiii I don't know why, I just love the flower pattern like spring everyday (O̴̴̴̴̯͡ .̮ O̴̴̴̴̯͡)..
    Followed you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Yeahh,they're so pretty enough right?:) Thank you Ian.

      Delete

Drop some comment guys:)