Monday, 12 December 2011

Jadi Cantik Sekelip Mata!:)


Assalammualaikum;)


Ok ok. Taknak jadi mak joyah a.k.a jiran sebelah yang mulut kepoh kemain sebab gosip non stop 24/7 haha! Tapi hari ni nak ajak reramai cucuk duit kat semua atm beli menatang ni^_^ Tau pasal naturactor? taktau? NATURACTOR foundation tu? Takkan taktau! Lepas ni setiap sorang kene ade wehhh. Bende ni memang bagus gileee wa cakap lu.Tala tipu punye maa. 

Ni memang bukan calang-calang foundation tau. Bukan saje2 tepek nampak putih mcm kak limah tuu, tapi ini barang manyak bagus loh.(Dari tadi dok slang cina apehal -_-) Beside,foundation ni 100 percent semulajadi and takde bahan kimia yang menggerunkan sampai bole menukarkan muka korang yg dah cantik bak rozita che wan kepada muka tak laku jual kat pasar haha.





chenggini rupa naturactor tu ^_^
Note : This one yang original from kilang Meiko tau. Yelah sekarang banyak yg imitation(tiruan). huh=.=



yang original ade 5 code colour je. Nanti i explain ye:)


Nak bezakan yang tiruan or original,lets check it out!



















ni gamba original from laman web meiko :)


For code colour :


NATURACTOR MEIKO- Cover Face (foundation) 

Kod: 130

Info Warna: Kulit cerah cina * Foudation paling cerah*

Warna kulit Artis: Sofia Janes/Diana Danielle

Kod: 14
0

Info Warna: kulit cerah melayu

*Foudation kedua cerah*

Warna kulit Artis: Rossa/Sharifah Amani/erra fazira


Kod: 141

Info Warna: Untuk kulit yang cerah/natural melayu. mostly kulit wanita melayu

Warna kulit Artis: Bunga Citra Lestari/Rozita Che Wan


Kod: 151

Info Warna: Untuk kulit Malay/Sawo Matang.(code palg gelap)

Warna kulit Artis: marsha/Sari yanti


Kod: 171

Info warna: sebagai concealer. untuk menutup cela2 di bawah mata & muka


Banyak gila kebaikan naturactor ni kalau korang pakai. Beside dapat kesan kulit flawless korang juga akan dapat some benefits :


1. Anti kilauan/tidak berminyak-100% menutupi pigmentasi,parut,cela,jerawat, dan noda hitam

2. Melindungi kulit dari sinar UV yang menyebabkan pigmentasi

3. senang digunakan,cepat dan yang penting tidak melekit

4. Tahan sampai 12 jam

5. Tidak menutup pori-pori

6. Digunakan oleh make up artis professional dan mak andam

7. Kulit rasa ringan,tidak melekit macam certain foundation and kulit nampak flawless and gebu mcm artis tau!:)

8. Sesuai untuk majlis kahwin,tunang etc. Hasil solekan superb and kulit nampak cantik and flawless!


Untuk korang2 yg taktau,ingredient yg digunakan dalam naturactor ni mmg natural and salah

satunya bunga sakura. Ala yang berguguran mcm bunga-bunga cinta kat Japan tu hikhik.

 Memang bagus bunga sakura ni sebab dapat buat kulit kita jadi lembut,membantu

 menghidratkan kulit dan sangat sesuai untuk mengurangkan keradangan untuk muka yg

 berjerawat!



And the good news is saya jual naturactor original from kilang meiko Japan ni! So sape2 nak bole order dekat fb blogshop saye ni :



 or 
EMAIL ME : liyana_pinky92@yahoo.com
or
pm kat Fb : Liyana
or
contact me at 017-6582868 :)


I jual RM45+FREE POSTAGE!!!! So,jom dapatkan NATURACTOR FOUNDATION ORIGINAL FROM JAPAN SEKARANG! 


p/s: Ramai yang jual original tapi dengan range harga Rm50 and above. Yang tiruan pun ade jual mahal. Haihhh~

10 comments:

  1. okay nak beli jugak..mmg best pakai..hehe aritu punye pn dh nk abes~ :)

    ReplyDelete
  2. macam mane dengan harga???ermmm...mahal x????macam berminat je

    ReplyDelete
  3. liyana dear, NATURACTOR ni ada jual kat regular outlets tak? i mean kat Guardian or Watson? :)

    ReplyDelete
  4. addah : ade tulis kat atas tu dear:) RM45+FREE POSTAGE.Yang ni memang original and not tiruan coz ade some online shop jual tiruan and harga mmg mahal. Around RM50 mcm tu.Kalau minat boleh contact kat facebook ye:)

    Kak zawani: Nope. Tade jual kat watson or guardian coz this one direct from Japan. Cume jual by agent or certain boutique je. And i'm one of the agent:)

    ReplyDelete
  5. kalo nk beli mcmna?? mlalui fb ke??

    ReplyDelete
  6. kalau nak beli boleh order kat fb saye,email,sms or kat blog ni:) happpy shoping ye:p

    ReplyDelete
  7. memang suka la pakai Meiko neh...;)

    ReplyDelete
  8. kan?? ringan je kat muka:) kalau nak order bole order ngn i:p

    ReplyDelete
  9. hmmm yang natural aja :) real beauty

    Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

    ReplyDelete

Drop some comment guys:)