Tuesday, 17 May 2011

Tips Sihat !

Harini bukan main rajin nak update entry sampai 3-4 kali pastu semua entry pasal tips tips lahh alahaiii-___- haha. At least sharing is caring! Kalau ada info ape ape kenelah sharing kan? Baru mesra bak kate orang orang tue*kepale hotak kau! Ok kat sini ade some tips lah bukan tips. Macam info untuk korang yang suke bersenam sebab merasakan badan anda tidak secantik model Tyra Banks padahal Tyra Banks dulu pun minta info dari aku tau. HAHA.



See? Tyra Banks pun sokong aku =) hihi

Untuk sapa-sapa yang suka sangat bersenam sampai taknak berhenti tuh cube korang check if korang dah buat belum bende bende ni before korang exercise :


1. Sejukkan badan before korang start exercise for example mandi dgn air sejuk.

2. Minum at least 2 gelas air kosong , one hour before korang exercise. Teruskan minum 3 teguk air setiap 15 minit sepanjang exercise so that stamina korang takdelah turun secara drastik.Buang masa je gitu.

3. Try pakai pakaian yang berbahan nipis dan ringan. But for muslim especially girl takpayah la pakai yang mencolok mata sangat.Korang nak senam je pun-___-

4. This is important.Pakai sunblock so that korang punye skin tak sunburn in case terdedah dgn cahaya matahari! :)

Selamat mencuba ! heeee.

2 comments:

Drop some comment guys:)