Sunday, 22 May 2011

Tips : Kuku putih dan Bersih





Orang sekarang ni asal nak cantik je pegi salun. Kalau sekali pergi tu kene bayar RM1.00 ke takpelah jugak. Ni sampai beratuss beriban kauu. Dah tu bukannye bole cantik terus pergi sekali je.Kena follow up tiap-tiap bulan.Tu takpe lagi yang every month.Cube kalau kene every week? Terberak kat situ terus sebab end up kene bayar bil sampai beribu-____- Sebenarnye kali ni nak share macam mana nak dapat kuku cantik.hehe. So,it is better
korang ikut tips yang aku nak bagi ni:') teheeee*ayat bodek suruh org bace blog die letuwww haha.



1. Ape motif letak gambauu colgate ni? Ok fyi, ubat gigi ni is one of the important thing           untuk kuku kita. Korang just amek sikit colgate ni pastu gosok kuku korang by using berus gigi. Tapi make sure ubat gigi tu ade formula whitening tau? Then gosok slow-slow,tapi takpayah la slow sangat sampai taun depan baru kuar bilik airT___T. Pastu biarkan selama 10 minit.Lastly basuh and bilas with air suam:)





2. Ok yang ni agak selalu lah aku buat kat rumah. Sebab tu kuku aku cantik haha.Ok yang kuku cantik tu tipu. Kali ni korang guna perahan lemon. Korang ambik mangkuk yang berisi air but make sure jgn penuh sgt. Then,campurkan hirisan lemon dan perah so that die punye jus keluar. Pastu rendam lah jari korang selama yang korang nak. Tapi jangan lama sangat sebab nanti jari korang berkedut. Dah tak cantik balik-____- haha. Rendam about 5-10 min ok? Pastu keringkan jari dgn tuala. 

p/s : Simple gile kan? Korang dah takpayah nak bazir duit dah pergi salon bagai padahal boleh je nak buat kat rumah. Silap-silap korang pulak yang dah bukak salon sendiri sbb baca tips aku nih:D wkwkwwkwkwk. Thanks for reading! =)

3 comments:

  1. Suka.. klau guna ubat gigi tu, putih dan nampa sihat je kuku..

    TQ 4 sharing

    ReplyDelete
  2. eh'eh , best la . da pernah buat da barubaru niy , tapi taktahu pulak kene tunggu 5-6 minit . haha . ada yang jadik ada yang tak . tapi lepas niy mesti jadiy . :)

    ReplyDelete

Drop some comment guys:)